Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Myjka Wysokociśnieniowa

66 Odpowiedzi, 119618 Wyświetleń

Czesio

2016-10-28, 14:13:12
Użytkownik
Witam

Zapomnijcie o przeróbce na pistolety ogrodowe z 1/2 cala, nie ten przepływ i nie te ciśnienie. Wiem bo próbowałem. W sieci są firmy które handlują profesjonalnymi myjkami niskociśnieniowymi i tam warto by było spytać o same pistolety, ja dałem sobie spokój i używam Julki do mycia filtrów i obudów na wozie a profesjonalnej myjki ColJet do mycia parowników, żeby nie latać w tą i we w tą. Julką w ostateczności można spłukać skraplacz na dachu. Kultura pracy nieporównywalna. Tu już nie chodzi o to że cieknie ale głównie o sam równy płaski strumień o regulacje strumienia wody i precyzyjną regulacje ciśnienia i przepływu wody. Poza tym ColJet ma wymienne dysze, dysze z przedłużkami. Dodatkowo ma osobny zbiornik na chemie z dozownikiem i nakładasz ją wtedy pod ciśnieniem i wszędzie dochodzi. Ja używam teraz głównie chemii Scorpion, rewelacja z tym że mocne środki są bardzo drażniące. Dalej akumulator żelowy który ładowałem dwa razy na sezon wiosenny i raz teraz na jesieni.

[Obrazek: uElr32qNEbOzLYy7tTkHuq6rYn51v9MCsY90XMfL...25-h745-no]
[Obrazek: 7j0-XsAkcsX0pwRQ2EJnluuchPaCfxAKXGGiV3_7...25-h745-no]
[Obrazek: 19PAY51hjqP57Q1KTX7svonBOJP95G3DqOGNWRT9...25-h745-no]
[Obrazek: 5qfhO2kOyQNFr0CDUSQfrGycOhNg5uqcWMsOVp8z...25-h745-no]

Ale żeby zrozumieć różnice miedzy myjką za 300zł a 3000zł to trzeba zmienić myślenie...

Pozdrawiam
A jak za drogie Fujitsu to ja im bach www.gree.szczecin.pl
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa