Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja w domu jednorodzinnym, odzysk ciepła

17 Odpowiedzi, 12511 Wyświetleń

Bolas

2016-11-02, 17:35:33
Zaawansowany użytkownik
Zobacz na rozwiązanie Biawara + Emix. Podczas chłodzenia w lecie ciepło z jednostki zewnętrznej jest przerzucane najpierw do zbiornika CWU a dopiero po jego naładowaniu wyrzucana przez jednostkę zewnętrzną. Można pod nią podpiąć do 4 klimatyzacji wewnętrznych. Właśnie jestem w trakcie montażu takiej PC niestety nie mogę się na razie pochwalić jak to działa.
Oczywiście projekt to podstawa tylko niech nie robi tego studio projektowe od wszystkiego - przeważnie robią takie gnioty że się nawet zwykły instalator przewraca. Ja dziś dostałem do wyceny robotę na rozbudowanej szkole żadne piony piętra nie pokrywają się nawet z pionami parteru a wszystko musi być uzgadniane. Dziś rano straciłem 3godz na lataniu po piętrach z piwnicą włącznie żeby znaleźć rozwiązanie, jutro wzywają projektanta który wg p.dyr.był na budowie był tylko 2x na etapie przed projektem. Elektrycy od tygodnia nie mogą się doprosić o projekt zasilania windy którego nie ma w projekcie Big Grin Ot papier wszystko przyjmie.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa