Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja split w salonie domku jednorodzinnego

33 Odpowiedzi, 24778 Wyświetleń

tomek1355

2016-11-05, 19:27:42
Nowy użytkownik
bartek2700 napisał(a):Moim zdaniem warto też zwrócić uwagę na Mitsubishi serii HJ cena nie jest zbyt wygórowana a na pewno wolałbym ten model od Midea,Gree czy LG

Dzięki za odpowiedź! Smile

Przejrzałem na szybko internety i z tego co widzę to faktycznie jest on w przystępnej cenie. Zastanawia mnie tylko fakt, że jest to podobno leciwy model a na tym samym forum przeczytałem ze z mitsubishi jest tak, że co nowy to lepszy Smile Widzę też większe zużycie energii (2,0 kW vs 1,5 kW) przy niższej mocy (5 kW vs 5,3 kW). Pytanie czy fakt, że jest to starszy model, nie sprawia, że brakuje mu innowacyjnych rozwiązań i technologii (których osobiście nie znam ale Wy pewnie tak Tongue), które mogliby mieć tańsi konkurenci. Oraz jak z późniejszym utrzymaniem / częściami skoro jest on leciwy. Oczywiście biorę pod uwagę fakt, że jest to toyota/mercedes wśród klimatyzacji i niełatwo jest mi tą propozycję odrzucić Smile

Przy okazji inne pytanie. Przerzucając sieć w poszukiwaniu ceny w/w zestawu widzę, że mój region (Łódź) albo drogi albo przedstawiciele nie są skorzy do negocjacji Tongue Czy jest szansa, że firma z Waw zgodzi się zamontować system u mnie? Jako że spodziewam się, że są tu na forum przedstawiciele różnych firm, może się wypowiecie Smile
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa