bartek2700 napisał(a):...no to może jeszcze Toshiba Mirai 4,4 kW. Troszkę mniejsza moc ale myśle że u Ciebie sobie poradzi.Celowałbym właśnie w takie produkty,markowe,w przystępnej cenie i bez zbędnych bajerów o których i tak w późniejszym użytkowaniu zapominasz
Chyba jednak będę się kierował w stronę Mitsubishi MSZ HJ. Znalazłem ofertę za niecałe 5k z montażem. Dobra cena?

Mam jeszcze pytanie, chyba nie tylko tyczy się firmy Mitsubishi: Jak wygląda kwestia serwisu, utrzymania i ew. reklamacji sprzętu? Rozumiem, że gwarancja producenta wymaga przeglądów (podobno w przypadku Mitsubishi raz na rok) przez 'licencjonowanych' serwisantów (tu pytanie: jak sprawdzić czy osoba/firma instalująca system i dokonująca przeglądów takie uprawnienia posiada). Trochę przypomina mi to przebieg gwarancji w autach z salonu (muszę robić przeglądy aby gwarancja była ważna). Jak wygląda kwestia likwidacji usterki w przypadku awarii w trakcie trwania gwarancji? Czy producent jakby rozlicza się z dowolną 'licencjonowaną' firmą? Czy naprawy musi dokonać firma, która instalowała system?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY