simi7 napisał(a):A będziesz miał żaluzje od południa w salonie,jak tak to przy ytongu i 20cm izolacji założyłbym 3,5KW coś lepszego np.japończyk teraz jest dobry moment na dobrą cenę,
... bajki opowiadasz promocje na Japończyka prawie zawsze są na lato chyba że się nie wyprzedały to są dłużej. Koszt montażu w jesień/zima jest zawsze wyższy od lata. Gdzie ty tu człowieku okazje jakąś widzisz
tomek1355 napisał(a):Chyba jednak będę się kierował w stronę Mitsubishi MSZ HJ. Znalazłem ofertę za niecałe 5k z montażem. Dobra cena?Nie bo za tą samą cenę możesz mieć nowy model .
Mitsubishi HJ zastąpił nowy model Mitsubishi MSZ/MUZ-DM . Cena po rabacie dla klienta powinna być ta sama
tomek1355 napisał(a):Mam jeszcze pytanie, chyba nie tylko tyczy się firmy Mitsubishi: Jak wygląda kwestia serwisu, utrzymania i ew. reklamacji sprzętu? Rozumiem, że gwarancja producenta wymaga przeglądów (podobno w przypadku Mitsubishi raz na rok) przez 'licencjonowanych' serwisantów (tu pytanie: jak sprawdzić czy osoba/firma instalująca system i dokonująca przeglądów takie uprawnienia posiada). Trochę przypomina mi to przebieg gwarancji w autach z salonu (muszę robić przeglądy aby gwarancja była ważna). Jak wygląda kwestia likwidacji usterki w przypadku awarii w trakcie trwania gwarancji? Czy producent jakby rozlicza się z dowolną 'licencjonowaną' firmą? Czy naprawy musi dokonać firma, która instalowała system?
Kupujesz i instalujesz tylko i wyłącznie u firmy która ma aktualne certyfikaty - sprawdzasz datę ważności.
Mitsubishi przeszkoliło wszystkie firmy które chciały u nich kupować.
Każda z nich otrzymała certyfikat firmowy i certyfikaty personalne .
Mitsubishi wymaga 2 przeglądów wiosna/jesień .
Części na gwarancji dostają i zamawiają tylko autoryzowani instalatorzy poprzez autoryzowane firmy kupujące w Mitsubishi LES bezpośrednio.
Serwisuje ci firma która zamontowała. Jeśli nie będzie serwisowała ci sprzętu lub chcesz by serwis świadczony był przez inną musisz posiadać umowę trójstronną w której jest wskazana firma trzecia również certyfikowana .
Części oraz urządzenia firmy Daikin
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY