Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Szkolenia z montażu klimatyzacji.

20 Odpowiedzi, 18708 Wyświetleń

kamil.szymczak

2016-11-07, 20:08:24
Użytkownik
Witam,
Trochę źle napisałem - źle się zrozumieliśmy. To nie tak, że wstałem z łóżka i pomyślałem sobie...aaa zrobie sobie szkolenie i zacznę montować klimatyzatory. Interesuje się tematem chłodnictwa, klimatyzacji pomp ciepła od przeszło 2 lat, śledzę rynek na bierząco. Znam zasadę działania klimatyzacji i jej elementy. Szkolenie to chciałbym zrobić aby dowiedzieć się podstawowych zasad montażu od "specjalistów" na co należy zwrócić uwagę. Będę ćwiczył w domu na swoim klimatyzatorze. Miałem na myśli ceny pomp próżniowych, manometrów nie samego urządzenia - klimatyzatora, wiem, że za nie płaci klient. Mam tylko jedno pytanie, ja kupuje w imieniu klienta klimatyzator od autoryzowanego sprzedawcy u którego zazwyczaj odbyłem szkolenie ale to kierunkowe z danej firmy w niższej cenie niż katalogowa.Ja płace za urządzenie 23% vatu od sprzedawcy? Jakie to są rabaty?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa