bxz napisał(a):Cześć,Witam
...
Też szukam metody pośredniej i nie bardzo wychodzi.
Mam w pracy średni anemometr i b.dobry termoanemometr i wydajność jw jest niemierzalna
Myślę że trzeba by zbudować tubę (szczelną) kierującą powietrze do średnicy anemometru...
Takie jak KIMO ma do kratek... ale każdy model inne wymiary... m3/h chyba się nie pomierzy...
Wentylatory o niewielkim sprężu i obrotach, myślę że straty po latach niewielkie, trzeba pomijać.
Tylko ja bym chciał wyniki z termohigrometrów mieć w tym samym czasie online z pomiarem prądu...
A tu w najlepszym przypadku jest dach pomiędzy i BT i 10m to za słabo...
Fieldpiece wiem że ma, ale nie ma dystrybucji i gwarancji w NO i nie kupią ;/
System dobry tylko przesył danych z tego nieszczęsnego amperomierza żeby był, żeby ten COP liczyć urządzeniami, protokół taki jak masz drukować... i wtedy jest o czym rozmawiać
Pozdrawiam
Testo dało niedawno pomocne narzędzie w postaci miernika cęgowego 770-3, zostaje tylko słaby zasięg bluetooth żeby można było na jednym urządzeniu w czasie rzeczywistym z dwóch odległych urządzeń zapisać pomiar. Słabo moim zdanie rozwiązali kwestie oprogramowania Smart Sond. Wprawdzie program wyświetla wyniki np. natężenie w A lub moc w kW czy natężenie prądu rozruchowego(inrush) w osobnych okienkach pojawiającym się po podłączaniu miernika ale fajnie by było żeby pokazywał te parametry łącznie z parametrami chłodniczymi w jednym okienku.
Rozwiązać trzeba by było kwestie porównanie(zsumowania) wydajności jednostki wewnętrznej i poboru mocy w kW w czasie rzeczywistym w osobnym programie za pomocą wykresów zapisanych w czasie pomiaru czyli np. z dwóch smartfonów. Wydaje mi się że w jakimś osobnym programie.
Pozdrawiam
A jak za drogie Fujitsu to ja im bach www.gree.szczecin.pl
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY