Jest masę marek (choć akurat nie w klimie) które posiadają własny dział zajmujący się takimi "upośledzeniami" i rzeczywiście to działa. Marka GEBERIT słynne stelaże podtynkowe to już tragedia nawet szkoleń nie robią bo nie potrafią wytłumaczyć instalatorom dlaczego cena po której kupuje ją hurtownik-dystrybutor (obejmujący całą PL) nie instalator jest niższa na Alle... niż oni są w stanie sprzedać
Powoduje to sytuację w której ja jako instalator każę kupować materiał danej marki przez klienta - ten dowiaduje się ile to zachodu i częściowo rezygnuje lub idzie w zaparte.
Co do serwisu na przykładzie kotłów które sam serwisuję to w kilku przypadkach wygląda to tak że za zamontowaną kotłownię odpowiada wykonawca generalny (bo tak miał w przetargu) np przez 5lat i on wzywa mnie jako serwisanta do kotłów i dopilnowuje terminów przeglądów. Oczywiście wszystkie awarie użytkownik (firma, szkoła w której urządzenie jest zamontowane) też może dzwonić bezpośrednio do mnie ale faktury dostaje w tym przypadku wykonawca generalny - podejrzewam że ten ma zapis lub umowę na serwis więc kółko się zamyka.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-02-13, 08:21:27 przez Bolas.)
Powoduje to sytuację w której ja jako instalator każę kupować materiał danej marki przez klienta - ten dowiaduje się ile to zachodu i częściowo rezygnuje lub idzie w zaparte.Co do serwisu na przykładzie kotłów które sam serwisuję to w kilku przypadkach wygląda to tak że za zamontowaną kotłownię odpowiada wykonawca generalny (bo tak miał w przetargu) np przez 5lat i on wzywa mnie jako serwisanta do kotłów i dopilnowuje terminów przeglądów. Oczywiście wszystkie awarie użytkownik (firma, szkoła w której urządzenie jest zamontowane) też może dzwonić bezpośrednio do mnie ale faktury dostaje w tym przypadku wykonawca generalny - podejrzewam że ten ma zapis lub umowę na serwis więc kółko się zamyka.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY