Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

serwis,gwarant

19 Odpowiedzi, 12050 Wyświetleń

Bolas

2017-02-13, 08:19:27
Zaawansowany użytkownik
Jest masę marek (choć akurat nie w klimie) które posiadają własny dział zajmujący się takimi "upośledzeniami" i rzeczywiście to działa. Marka GEBERIT słynne stelaże podtynkowe to już tragedia nawet szkoleń nie robią bo nie potrafią wytłumaczyć instalatorom dlaczego cena po której kupuje ją hurtownik-dystrybutor (obejmujący całą PL) nie instalator jest niższa na Alle... niż oni są w stanie sprzedać Big Grin Powoduje to sytuację w której ja jako instalator każę kupować materiał danej marki przez klienta - ten dowiaduje się ile to zachodu i częściowo rezygnuje lub idzie w zaparte.
Co do serwisu na przykładzie kotłów które sam serwisuję to w kilku przypadkach wygląda to tak że za zamontowaną kotłownię odpowiada wykonawca generalny (bo tak miał w przetargu) np przez 5lat i on wzywa mnie jako serwisanta do kotłów i dopilnowuje terminów przeglądów. Oczywiście wszystkie awarie użytkownik (firma, szkoła w której urządzenie jest zamontowane) też może dzwonić bezpośrednio do mnie ale faktury dostaje w tym przypadku wykonawca generalny - podejrzewam że ten ma zapis lub umowę na serwis więc kółko się zamyka.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-02-13, 08:21:27 przez Bolas.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa