irroda napisał(a):odnośnie cen na alledrogo, sami jesteśmy sobie winni, ja po prostu widząc, że dany producent sprzedaje z takimi cenami, od razu rezygnuję z tej marki, oni mają mnie gdzieś, to ja również. Jak klient mówi, że chciałby takiej firmy, to od razu odradzam, że awaryjne jest i się jakość popsuła i nie warto kupować, moją politykę tłumaczę również instalatorom których znam, i Was proszę o to samo, dana marka sprzedaje się na alledrogo w zaniżonych cenach - wzywam Was do bojkotu tej marki i co istotne do tłumaczenia handlowcom, że marki ABC nie kupuje bo mnie nie szanuje i sprzedaje na allegro taniej niż mi. Dystrybutorzy jak zobaczą, że nie idzie i dotrą do nich głosy, że jest taki trend wśród instalatorów - to moment zajmą się tą sprawą.
Koledzy łączmy siły i bojkotujmy marki które bojkotują nas !!! .Pozdrawiam.
Dokldnie, ja też mam firmę, która dba o Instalatora i utrzymuje swój rynek Instalatorów. Na pytania Klientów i nieraz ich wydruki z cenami z Al.....o kwituję tym,że ja się w to nie pcham ,pokazuję cennik katalogowy i twierdzę,że ręki do tego nie przyłoże,bo przy takiej cenie,może to być wędka bo zginął gdzieś kontener tych urządzeń itp. Ale wracając do sedna nie dam sobie powiedzieć, że w tych cenach nie maczają palców Importerzy i Dystrybutorzy. Co za rzecz otworzyćdziałalność na teściową emerytkę,przy naszym systemie podatkowym darmowa działalność,płaci się tylko oddawane od podatku w 95% zdrowotne, przy zapisie "brak odbioru osobistego" zwolnienie z kasy fiskalnej niezależnie od obrotow. Niech rząd stworzy równe obciążenia,to zobaczymy. Na 100% złapałem taką działalność przez Boscha-a - przy zakupie wycieraczek do auta. Nie wiem czy Wy koledzy dostajecie teraz masę różnych myków,bonusów ,kart podarunkowych,kominezonów itp.Tam się liczą trzy podstawowe sprawy:
1.Ilość
2.Ilość
3.Ilość.
No cóż robienie działań obronnych,polegających na ocenie negatywnej dziwnych tworków cenowych jest naturalna, a cymesem byłby bojkot takich firm. LG idzie do odstrzału jako pierwsze.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY