w nadprożu można trochę podkuć pod rurki, tylko nie wycinać zbrojenia, jeżeli to nowy budynek, można dać grubszy tynk na tej ścianie. Porównywanie Samsunga do Mitsubishi to jak Golf do Audi, osobiście wycofałem się z golfa, bo statystycznie do ilości montaży był najbardziej awaryjny. Jeżeli Cie stać to Mitsubishi jest dobrym wyborem, ale ja wybrałbym Fujitsu i jednostkę LUCA - w salonie ładnie wygląda bo jest smukła i ładniejsza od klasycznych, jest cicha - u mnie służy jako sprzęt do ogrzewania i jestem zadowolony. Jeżeli nie potrzebujesz 18 stopni latem (co jest zresztą niezdrowe, max różnica zewnątrz-wewnątrz to 5-6 stopni) , i wystarczy Ci zbicie temperatury o te właśnie kilka stopni to model 3,5 KW będzie wystarczający, jeżeli myślisz o konkretnym chłodzeniu całego mieszkania i w miarę szybkim rezultacie to 5 KW, natomiast trzeba to jeszczę zobaczyć i ocenić na miejscu, mieszkasz na parterze więc chłód z piwnicy działa na twoją korzyść, możliwe, że jednostka 3,5 KW która potrafi w szczycie zapotrzebowania podać 4 KW sprawdzi się bez problemu. A odnośnie wifi to bajer, co to za problem uruchomić klimę i poczekać 5 min na efekt ? pozatym są inne rozwiązania , które możesz sam zrobić w późniejszym czasie, jak stwierdzisz, ze wifi się przyda.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Dobór klimatyzatora, Mitsubishi czy Daikin?
23 Odpowiedzi, 26405 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY