Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

pytanie dla obeznanych w przepisach .

112 Odpowiedzi, 71639 Wyświetleń

awax

2017-03-20, 20:21:14
Top użytkownik
Myślę,że trzeba podejść do tematu bardziej optymistycznie.
Nie ma sensu narzekać na przepisy.Jakie są każdy wie,ale każdy też wie,że z tego powodu Polska nie wycofa się z międzynarodowych umów czy też nie wyjdzie z UE.
Problem tkwi gdzie indziej.Kiedyś grupa CYMBAŁÓW wpadła na pomyśł masowej produkcji magistrów i inżynierów z żenującym poziomem wiedzy,zapominając o szkolnictwie zawodowym.
W obecnym czasie jedynym wyjściem jest podnoszenie kwalifikacji i myślę,że 1000 czy dwa za szkolenia to nie jest wiele,ważne,żeby te szkolenia były efektywne.
Tak naprawdę spełnienie tych wymogów dla osób posiadających kierunkowe wykształcenie nie jest problemem,a dla pozostałych jeżeli wiążą przyszłość z tym zawodem musi wiązać się z pewnymi wyrzeczeniami i kosztami niestety.
Przecież w naszej branży ten tysiąc czy dwa to czasami jedno zlecenie.
W Stowarzyszeniu i w awax ie od wielu lat gościmy osoby z całego Kraju na tzw bezpłatne kilkudniowe staże.
Jak dotąd wszystkie te osoby były zadowolone ,że za darmo mogły się czegoś nauczyć.
Uważam że i tak z roku na rok jest lepiej i jestem optymistą.Z konkurencją staram się współpracować,a nie konkurować.Polecam robić tak samo.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa