Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

pytanie dla obeznanych w przepisach .

112 Odpowiedzi, 71678 Wyświetleń

awax

2017-03-20, 21:23:19
Top użytkownik
mg napisał(a):Miało sens, oczywiście, że tak. Tylko dzisiaj zamiast wykonywać rzetelnie zawód stajemy się urzędnikami. Za ,,latanie" z papierami nikt mi nie zapłaci, a to strata dla mnie i szkoda dla Państwa Smile
Masz rację ,te papiery powinno uzyskiwać się w szkole.
Inna sprawa,że przecież nie każdy musi być biznesmenem Smile
To nie tajemnica,że w Polsce obecnie średnie wynagrodzenie doświadczonego serwisanta chłodnictwa znacznie przekracza średnią krajową.
Paradoksem jest,ze osoby ,których wiedza nie jest wystarczająca do takich stawek jako pracownik otwierają prywatną działalność.Mało tego,bez wystarczającej wiedzy rzucają się na zlecenia przekraczające ich możliwości.Stąd też czasami śmiesznie niskie ceny.
Te wymagania co do papierków to i tak minimum.F-gazy to głównie sprawy odzysku czynnika.Nikt nie wymaga potwierdzenia umiejętności serwisowania.
Ja w pierwszych latach działalności też miałem papierkologię,tyle,że bardziej związaną z US.

Jeszcze jedno,nie o latanie za papierkami tu chodzi ,a o nauczenie się czegokolwiek.Zdziwyłbyś się jakbyś wiedział jak niski jest poziom w tym temacie wśród ogromnej ilości kolegów po fachu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-03-20, 21:25:51 przez awax.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa