Nie masz wydajności. Przyczyny
1) Mało gazu
2) Zawór rozprężny/dysza zarypana( nie daje takie wydatku czynnika jaki powinien, stąd słaba temp na parowniku)
3) Zapchany filtr na cieczy.
Generalnie to, że komputer pokazuje ci odczyty z czujników o niczym nie świadczy. Są to element typu PTC, NTC i często po prostu charakterystyka temp/rezystancyja się rozjeżdża i czujnik do wymiany.
Jedz do "fachowca" jak ktoś napisał. Jak podepnie się mańkami zobaczy ciśnienia w trakcie pracy oraz zaobserwuje temp.
1) Wewnątrz auta vs nawiew (jakie delta T)
2) Temp zewnętrzna a HP
3) Przed zaworem za zaworem
4) Wejście na skraplacz/ wyjście ze skraplacza.
To jeśli się zna na układzie chłodniczym czyli potrafi zobrazować sobie wykres lg p-h, to będziesz miał diagnozę. Ja po prostu uwielbiam ludzi z branży, którzy patrzą tylko na LP/HP a reszta układu ich nie obchodzi.
Doczytałem jeszcze ten metaliczny dźwięk podczas jazdy, może sprężarka już siadła ?
Czuć przepływ powietrza z kratek nawiewnych?
Kto ci wymieniał skraplacz i dlaczego?
Działała klima przed wymianą?
1) Mało gazu
2) Zawór rozprężny/dysza zarypana( nie daje takie wydatku czynnika jaki powinien, stąd słaba temp na parowniku)
3) Zapchany filtr na cieczy.
Generalnie to, że komputer pokazuje ci odczyty z czujników o niczym nie świadczy. Są to element typu PTC, NTC i często po prostu charakterystyka temp/rezystancyja się rozjeżdża i czujnik do wymiany.
Jedz do "fachowca" jak ktoś napisał. Jak podepnie się mańkami zobaczy ciśnienia w trakcie pracy oraz zaobserwuje temp.
1) Wewnątrz auta vs nawiew (jakie delta T)
2) Temp zewnętrzna a HP
3) Przed zaworem za zaworem
4) Wejście na skraplacz/ wyjście ze skraplacza.
To jeśli się zna na układzie chłodniczym czyli potrafi zobrazować sobie wykres lg p-h, to będziesz miał diagnozę. Ja po prostu uwielbiam ludzi z branży, którzy patrzą tylko na LP/HP a reszta układu ich nie obchodzi.
Doczytałem jeszcze ten metaliczny dźwięk podczas jazdy, może sprężarka już siadła ?
Czuć przepływ powietrza z kratek nawiewnych?
Kto ci wymieniał skraplacz i dlaczego?
Działała klima przed wymianą?
Życie to coś więcej niż zadowalanie wszystkich dookoła.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-04-09, 05:28:42 przez HC.)
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY