Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Split: Gree, LG, Samsung a może Fujitsu?

29 Odpowiedzi, 66452 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

HC

2017-04-21, 20:00:16
Użytkownik
Nie że się uwzięliśmy, ale coś w tym jest, przerobiłem około 200-300 sztuk w bankach, sklepach. Najczęstsze awarie to właśnie czujniki temp. tłoczenie/ssanie rozjeżdza się charakterystyka w jednostkach 2-3 letnich ( to trochę słabo) wymieniłem z już tych czujników na pęczki, w układach typu multi padają siłownik od elektronicznego THX i to bardzo często, wymieniasz np. na porcie A, a za dwa miesiące pada na porcie C, więc teraz nauczony doświadczeniem wymieniam wszystkie jeśli chociaż jeden padnie( taka mini profilaktyka). W jednostkach typu LG NEO- PLAZMA bardzo słabe wentylatory j.wewnętrznej (może to tylko moje doświadczenie bo w serwerowniach były zamontowane- 24h/dobe napitalają).

I niestety padają płyty j.zewnętrznych ( inv) i to już nie jest mały koszt.
Nawet ostatnio nowa jednostka ok. 5 m-c i płyta poszła, może winna jakiś wahań napięcia- nie wiem.

Porównując np. z Gree, Toshiba, Fujitsu, Midea to blado to wygląda w przedziale czasowy urządzeń 2-5 lat.

Ale to tylko moje osobiste doświadczenie. I moje subiektywne zdanie,;] Każdy ma swoje.

A co mnie najbardziej rozwala to fakt, że w starym ON/OFF np. jak kondzior padnie to nie kupisz samego kondensatora tylko z płytą montażową+okablowaniem i pierdołami, które i tak wypierdolisz na śmieci i zamiast zapłacić 40 zł to sypną ci z 300 zł i weź to wyceń klientowi. Ale tak to już działa, tanio sprzedać i kosić na częściach zamiennych.

Pozdro Roof Guys
Życie to coś więcej niż zadowalanie wszystkich dookoła.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-04-21, 20:04:17 przez HC.)

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa