Sober napisał(a):PS: Także ten Gree i Fujitsu chyba odpuszczę. Zostają LG i Samsung. Popytam o inne wyższe modele Gree, co konkretnie byś polecił?
Z tego LG raczej usuń pierwszy punkt, ponieważ te jego 19dB to tylko tryb nocny.
Dla mnie był bezużyteczny. Brak indywidualnego ustawienia charakterystyki pracy.
LG użyteczny jest od 24dB.
Miałem używałem LG Deluxe, poszedł na reklamację i nie chcę go znać

U mnie problem z wentylatorami, w wewnętrznej jakiś problem z łożyskami (od pierwszego włączenia)
w zewnętrznej też łożyska, bo po kilku miesiącach zaczęła wpadać w duże wibracje.
Teraz używam najwyższego modelu Gree U Crown. I tego polecam.
BMW w porównaniu do syrenki LG

Koszt w okolicy Fujitsu, ale i parametry nie gorsze.
Realne 19db, chyba 7 trybów szybkości, pilot WiFi. Czyli możesz sterować przez ściany, oczywiście internetem też.
Fajnie grzeje, choć tu od 22db, natomiast w przypadku chłodzenia to można powiedzieć że to jest realny inwenter.
Jak nie ma potrzeby mocnego chłodzenia to zewnętrzna pobiera z 100-150 W i jest niesłyszalna. Wewnętrzna to samo. Trzeba ucho przystawić, żeby coś usłyszeć
Dopracowana zabawka, a wciąż coś tam usprawniają i wypuszczają nowe firmware.Dla odmiany LG to był bardziej On/Off. Coś tam modulował, ale minimum to chyba 400W i w górę.
A jak chciałbyś coś tańszego z Gree, to zacznij porównania do U Crown w dół i coś tam ciekawego znajdziesz.
Choć na pewno nie tak cichego.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY