Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Split: Gree, LG, Samsung a może Fujitsu?

29 Odpowiedzi, 66451 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

Sober

2017-04-22, 18:40:33
Nowy użytkownik
Klima_T napisał(a):Z tego LG raczej usuń pierwszy punkt, ponieważ te jego 19dB to tylko tryb nocny.
Dla mnie był bezużyteczny. Brak indywidualnego ustawienia charakterystyki pracy.
LG użyteczny jest od 24dB.

Poniżej porównanie:
[Obrazek: fbhsnr.png]

Czerwony to LG, niebieski Ucrown. Jak widać Generalnie to Ucrown "w papierach" jest nawet głośniejszy... Fakt, że pierwszy bieg Ucrown ma lepszy. Drugi praktycznie to samo. Na wyższych LG jest jednak cichszy.

Dodatkowo jednostka zewnętrzna jest głośniejsza u Gree: 52dB vs 47dB.

Klima_T napisał(a):pilot WiFi. Czyli możesz sterować przez ściany, oczywiście internetem też.
Wifi to akurat mają wszystkie wymienione (LG, Samsung, nawet do podstawowego Gree można dokupić moduł).

Nie neguję awaryjności LG, chociaż jak czytam odn. Ucrown że ma podwójną sprężarkę i dzięki temu może grzać od -30 stopni i chłodzić do 54 stopni to jakoś mi to pachnie potencjalnie większą awaryjnością... a taki zakres pracy dla mnie zbędny...

Klima_T napisał(a):A jak chciałbyś coś tańszego z Gree, to zacznij porównania do U Crown w dół i coś tam ciekawego znajdziesz.
Choć na pewno nie tak cichego.

Porównywałem, ale w sumie wszystkie modele mają podobne parametry... różnią się głównie wyglądem i bajerami... wszystkie zaczynają pracować od 30dB w górę i mają tylko po 4 biegi wentylatora... Jedynie model Change od 25...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-04-22, 19:55:08 przez Sober.)

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa