Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wszystko sprawne tylko nie działa. co jeszcze sprawdzić?

10 Odpowiedzi, 6915 Wyświetleń

SaperTG

2017-05-24, 03:41:28
Nowy użytkownik
Szanowni Koledzy,

Po zimie klimatyzacja zaniemogła. Nie była serwisowana odkąd mam to auto 1,5 roku. Sprężarka i wentylatory pracują. Pojechałem nabyć. W serwisie nabili i sprawdzili ciśnienia. 10 bar wysokiego i 1.5 bara niskiego. Powiedzieli, że jest wszystko ok tylko nie chłodzi z powodu uszkodzonych klap w klimatroniku. Rozebrałem wczoraj kokpit żeby je sprawdzić i wszystkie 6 silniczków pracuje i porusza klapami. Przez otwór po wyciagnietej dmuchawie wymacałem parownik który robi się chłodny po włączeniu klimy.

Nie mam pojęcia gdzie szukać usterki. Czy w układzie chłodniczym czy w sterowaniu przepływem powietrza.

Od strony kierowcy wymacałem nagrzewnice która jest cały czas ciepła. Tak powinno być? Ogrzewanie działa normalnie.

Komputer pokazuje błąd silnika klapy odmrażacza. Nie wiem który to, a organoleptycznie wszystkie wyglądają ok. Ten który steruje ciepło/zimno zdjąłem i kręciłem klapą ręcznie, ale też nie udało się ustawić chłodzenia.

Samochód to BMW e87 2005 r. Z klimatronikiem.

Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Chętnie też oddam to komuś do diagnozy/naprawy z Górnego Śląska.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-05-24, 03:47:20 przez SaperTG.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa