Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wszystko sprawne tylko nie działa. co jeszcze sprawdzić?

10 Odpowiedzi, 6920 Wyświetleń

SaperTG

2017-05-26, 06:58:53
Nowy użytkownik
Parownik jest chłodny ale nie wiem czy wystarczająco. Byłem z autem w zakładzie zajmującym się tylko klimą i ciśnienia wyszły 5 na wysokim i 1.5 na niskim ale dopiero po przygazowaniu. Jak nie przygazuje to ciśnienie nie rośnie. Po wyłączeniu klimy lub zgaszeniu auta ciśnienie spada bardzo powoli. Fachura zaproponował, że w poniedziałek wyciągnie sprężarkę i zobaczy czy ona jest uwalona czy zawór sterujący wydajnością. Powiedział że jeśli padła sprezarka to trzeba wymienić sprężarkę, skraplacz z osuszaczem i zawór rozprężny i wypłukać porządnie układ. Taka operacja wyceniona na ponad 2000 złotych.

Mam nadzieję ze jednak to tylko ten zawór i nie pójdę w takie koszty. Trochę mi ręcę opadają.

Klapy sprawdzałem i wszystkie się ruszają. To jest dwustrefowy klimatronik, więc są dwie klapy sterujące ciepło/zimno osobno na prawa osobno na lewą stronę. Któraś by chłodziła. Tak mi się wydaje. Ruszałem też nimi po zdjęciu z nich napędów i jest to samo.

Jeśli coś nowego będę wiedział napewno dam znać. Jeśli któryś z Was będzie miał jakiś pomysł to proszę piszcie bo zrobiłem co mogłem i potrzebuje pomocy.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa