avarage napisał(a):WitamSzkolenie,na którym byłeś dotyczy jedynie odzysku czynnika z pojazdów M1 i N1 do 1305 kg masy odniesienia.Nie ma to nic wspólnego z prowadzeniem ewidencji czynnika.Takie jak Piszesz przepompowanie do automatu NIE JEST ROZCHODEM.To tak jakbyś przepompował z butli do innej butli.Rozchód jest wówczas gdy sprzedajesz czynnik na zewnątrz.
Świeży jestem na forum i świeżo po kursie f-gazowym. To, czego dowiedziałem się na szkoleniu odbiega od tego o czym Wy tu piszecie. Szkoleniowiec twierdzi, że ewidencją f-gazową wystarczy prowadzić na zasadzie: zakupiłem butle 12kg czynnika to wpisuję przychód, przepompowałem cały czynnik do maszyny - wpisuję rozchód i to wszystko. Twierdzi, że nie ma potrzeby ewidencjonować ile gazu do jakiego samochodu poszło. Dodatkowa twierdzi, że wystarczy wystawić paragon na usługę i to wszystko. Dodam, że szkolenie odbyło się w firmie Laser w Łodzi. Mimo, że prowadziła go osoba uprawniona i z wieloletnim stażem w branży, to mam wątpliwości czy taka ewidencja będzie poprawna
Tak na marginesie to szkolenie ,o którym Piszesz nie pozwala na serwisowanie klimatyzacji np. w maszynie rolniczej,czy samochodzie ciężarowym,autobusie itp.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY