Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Budowa stacji napełnień

15 Odpowiedzi, 20161 Wyświetleń

Andrzej Molicki

2006-08-05, 22:59:47
Nowy użytkownik
Wem że jestem może Hura-optymistą bo wchodze własnie w ten temat ,nie jestem napewno leniem bo szukam i czytam i na zgłębienie tego tematu poswięcam sporo czasu i pieniędzy na stosowną literaturę.Jestem zdziwiony natomiast że ktoś kto prowadzi zaklad chłodniczy od conajnmiej 25lat robi próżnie w układach przy pomocy sprężarki od,, MIŃSKA,, i zesztukowanej niechlujnie z kawałków rurek i desek stacji do napełniania i wagi pamietającej potop szwedzki . Jeżeli mam się uczyć to od fachowca a nie chałupnika. Nie neguję jego praktycznej wiedzy skoro przez tyle lat egzystuje na rynku ale teorii to u niego nie ma za grosz , skoro na wiekszosć pytań jedna odpowiedz ,,tak ma być""
Jak wiadomo oryginalna fabryczna stacja jak i kolektor pomiarowy kielichownica i inne narzędzia kosztują krocie więc czemu by ich samemu nie zrobić mając dostęp do precyzyjnych maszyn do obróbki metalu ??
Nie omieszkam zadzwonić jak napotkam problem z którym nie będe umiał sobie poradzić ,ale sądze ze nie będzie ich wiele. Big Grin
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa