obser napisał(a):Ja już przestaję kumać. Nieraz oglądam TVN Usterka. Jak się ceny podawane przez "fachowców" mają do cen sugerowanych przez niektórych gości forum, którzy za naszą pracę i specjalistyczne wyposażenie, szereg głupich nieraz obowiązków liczą, że mamy wziąć za montaż, uruchomienie 300-400 zł, a nawet byli tu tacy mędrcy, którzy sugerowali mniej. Zmieniałem kaloryfer na większy, przyszli goście założyli, skasowali po detalu za grzejnik wzięty z hurtowni i zaśpiewali 550 zł robocizny. Wodę z układu im spuściłem, wiertarkę pożyczyłem, jak zobaczyłem ich wynalazek, kołki poszukałem u siebie odpowiednie, a potem po nich posprzątałem. Moja wina, że nie uzgodniłem przed robotą, więc 50 zł udało mi się tylko stargować. Okłamali mnie, że rury zamrożą, a potem stwierdzili, że zapomnieli maszyny. Godzina roboty, żadnych certyfikatów, szczątkowe narzędzia. Montaż splita porównując ich nakłady, wiedzę i robotę powinien kosztować 5000 zł netto.
No widzisz! A kosztuje 1300 PLN netto do 3,5 kW do 4,5 mb instalacji, a i tak jak ktoś kupuje w necie LG Basic za 1500, to szczena mu opada, jak słyszy za montaż z materiałami 1300 netto!
)
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY