Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Midea Blanc vs Mitsubishi MSZ-DM

16 Odpowiedzi, 14166 Wyświetleń

miezala5

2017-09-07, 14:28:07
Top użytkownik
obser napisał(a):Ja już przestaję kumać. Nieraz oglądam TVN Usterka. Jak się ceny podawane przez "fachowców" mają do cen sugerowanych przez niektórych gości forum, którzy za naszą pracę i specjalistyczne wyposażenie, szereg głupich nieraz obowiązków liczą, że mamy wziąć za montaż, uruchomienie 300-400 zł, a nawet byli tu tacy mędrcy, którzy sugerowali mniej. Zmieniałem kaloryfer na większy, przyszli goście założyli, skasowali po detalu za grzejnik wzięty z hurtowni i zaśpiewali 550 zł robocizny. Wodę z układu im spuściłem, wiertarkę pożyczyłem, jak zobaczyłem ich wynalazek, kołki poszukałem u siebie odpowiednie, a potem po nich posprzątałem. Moja wina, że nie uzgodniłem przed robotą, więc 50 zł udało mi się tylko stargować. Okłamali mnie, że rury zamrożą, a potem stwierdzili, że zapomnieli maszyny. Godzina roboty, żadnych certyfikatów, szczątkowe narzędzia. Montaż splita porównując ich nakłady, wiedzę i robotę powinien kosztować 5000 zł netto.

No widzisz! A kosztuje 1300 PLN netto do 3,5 kW do 4,5 mb instalacji, a i tak jak ktoś kupuje w necie LG Basic za 1500, to szczena mu opada, jak słyszy za montaż z materiałami 1300 netto!Smile)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa