Masz w jednym rację.Dałem tyłka z braku czasu na ustalenie ceny. I tu mój ewidentny błąd i głupie założenie, ze przyjedzie firma profesjonalna. Ale jestem zdania, że każdy powinien mieć swoją działkę i nie mi latać po hurtowniach po grzejniki. A czynny udział zacząłem brać jak zobaczyłem co się dzieje. Ja się zabajerowałem możliwością wymiany bez opróżniania układu, co się okazało bajką, a nie miałem zaworów przy kaloryferach, niestety. To życie napisało taki scenariusz, fakt nie bez mojej winy. Oczywiście założyłbym ten kaloryfer, ale wolałem zadzwonić podac typ, powiedzieć, że przy okazji mają założyć zawory odcinające, a nie latać i kupować te sprzęty. Teraz chce zrobić przegląd, uszczelnienie i wymianę paru rzeczy w piecu C.O., mogę to zrobić sam, może przyjechać firma profesjonalna teraz, która na aucie w razie czego ma wszystkie klamoty, które może będą potrzebne po rozbiórce i weryfikacji, która taki drobny przegląd robi u mnie przed każdym sezonem, ale teraz potzrebuje gruntownego usprawnienia.W Niemczech gdzie jakiś czas przebywałem nauczyłem się, że każdy jest od czegoś. I gospodarka się kręci. A Twojego toku myślenia @hdtv, że wszystko co bym umiał zrobić mam robić sam- nie przyjmuję do wiadomości. Opisałem jedynie pzypadek mojej głupoty, gdzie na co dzień robię kosztorysy, negocjuję przed pracą, a tu wydawało mi się, że taka drobna robótka i nie będzie problemów.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Midea Blanc vs Mitsubishi MSZ-DM
16 Odpowiedzi, 14157 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY