Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzacja do samodzielnego montażu , warto zakładac ?

14 Odpowiedzi, 12051 Wyświetleń

Fujitsu Szczecin

2008-08-16, 05:56:47
Top użytkownik
mg_1 napisał(a):Zamów urządzenie i montaż u okolicznego fachowca, takiego który istnieje na rynku parę lat i prowadzi serwis w chłodnictwie, a nie u montażysty który rok temu zajmował się instalacją CO.
Witam

Myślę że pijesz do mnie mg_1. Powiedz mi, czy rok to mało czasu żeby można było poprawnie montować i serwisować klimatyzatory? Jeżeli tak to ile lat potrzeba żeby móc powiedzieć że już jestem ekspertem. A powiedz m,i kto powinien montować pompy ciepła w układach CO, chłodniarze czy montażysta który cały czas zajmuje się CO od 10 lat, a dwa lata temu położył pierwszą instalacje do klimatyzatora? Haaa, a kto powinien wykonywać instalacje z agregatami wody lodowej? No bo Wiesz na jakiej zasadzie działa i jakimi instalacjami przekazywane jest medium i jakie.

Powiedz mi, wiedzę że znasz się na chłodnictwie, na pewno po szkole z tej dziedziny jesteś( ja myśle że niedawno się przebranżowiłeś). Widzę że znasz się na klimatyzacji samochodowej, mrożniach, lodówkach, montażu klimatyzatorów, ogrzewnictwie. Napisz mi, ile procentowo znasz się na tych działach, ile ty masz lat doświadczenia? Udowodnij że nie jesteś tu na sztukę, że to nie Ty potrzebujesz tego forum to uzupełniania swojej wiedzy.

Powiem jeszcze, że dzięki Tobie i podobnym Ci kolegom z forum usunąłem swoje posty, żeby nie przygniatały Was ,,wiedzą'', moim zdaniem podstawową i nie dla Was przeznaczoną. Chciałem uzupełniać swoją, ale doszedłem do wniosku że szybciej wpuścicie mnie w kanał niż pomożecie.

Pozdrawiam

P.S. Myślę że specjalnie napisałeś tego posta, tęsknisz za mną, i gadzet, mister też. Będę w pobliżu, spoko. Z chęcią Wam po dorzucam, tak jak Wy mi Wink
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa