manitou napisał(a):Wiesz, może się mylę, ale jeśli urządzenie trzyma parametry sensowne ( co możesz sprawdzić mierząc temp. pow. na wejściu na j. wew z temp. pow. na wyjściu i przepływ pow. na danym biegu odczytany z DTR i podstawić do wzoru z fizyki ) tj. generuje np 3,5 kW ciepła pobierając 1,5 kW prądu to raczej działa ok. urządzenie ma diagnostykę i raczej wyrzuciło by jakiś błąd. gree nie ma kompresorów typu Twin-Rotary i przy większych prędkościach mogą być mniej "kulturalne" od markowej konkurencji. Mam porowanie bo mam na balkonie gree 3,5kW oraz starą komercyjna toshibę 8kW (twin rotary) i niestety mimo, że ma 8 kW to jest duuuużo cichsza od mniejszego gree. Może zamontuj anakondę i jakieś lepsze amortyzatory drgań pod j. zew.
też mysłąłem, że to moze kwestia braku odpowiednich amoryzatorów, ale ona działała OK przez praktycznie dwa miesiace. tera nie działa prawidłowo. wiem, bo znajomy ma identyczny model 300m dalej i działa od roku bez zarzutu i przy tejs amej temperaturze praktycznie ejgo jednostki nie slychac. . tutaj też wszystko było ok do czasu mrozów. filmik nie oddaje poziomu hałasu. teraz mam minus 4 i terkocze jak traktor zaraz ją muszę wyłączyc bo nie chce budzic sąsiadów. skoro ma działac do minus 22 to co bedzie jak obniży sie ta temperatura do tych chociazby minus 10... poza tym mam wrażenia, zeszwankuje elektronika.
tam co jakis czas załącza się odszranianie. wtedy wirnik nie pracuje a to cos co odpowiada za to buczy niemiłosiernie. wczesniej dzialalo ok i naprawde pracowała praktycznie bez hałasu. jutro bede mądrzejszy o 8 ma przyjechac serwisant.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY