Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pompa, wytwarzanie próżni itd.

28 Odpowiedzi, 22965 Wyświetleń

lukbok

2018-05-05, 20:20:00
Nowy użytkownik
barbie napisał(a):Amfan szkolisz chłupników-on nawet nie ma kielichownicy .

chłopie jak będzie trzeba to kupię kielichownice, pompę, zakupię cały wymagany sprzęt i zrobię uprawnienia UDT.
Do tej pory nie chciałem tego robić i pomyślałem że zaufam fachowcom tak jak w proponujecie w Waszych postach. I co z tego mam. Jestem o 300 zł chudszy i mam wątpliwość czy jest to dobrze zrobione.
Co najgorsze, że zostało to źle zrobione może okazać się po czasie, a nie np. jutro aby mógł zareklamować usługę.

Super że masz dużą wiedzę więc wypowiedz się na temat moich wątpliwości, odpowiedz na moje pytania, a nie kozacz.
Jeśli podzielisz się dobrą radą to zrobię to dobrze, a jak nie, to i tak się doszkolę tylko więcej czasu mi to zajmie.
Zaraz mi napiszesz coś w stylu: że wiedza kosztuje, że musiałeś dużo czasu poświęcić aby zdobyć wiedzę i będziesz miał rację. Jednak po co udzielasz się na tym forum?

Wiedzę którą mam też ciężko i długo zdobyłem. Jednak jeśli laik zapyta mnie o poradę to mu ją dam, ponieważ wychodzę z założenia aby ten gość zrobił to dobrze na podstawie mojej wiedzy niż bez jakiejkolwiek pomocy i z tragicznymi skutkami.

Nie chcę nikogo obrazić tym postem ale będę wdzięczny za odpowiedzi ponieważ nie wiem czy mogę tą pompę ciepła użytkować.

Pozdrawiam
Łukasz
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa