Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pompa, wytwarzanie próżni itd.

28 Odpowiedzi, 22973 Wyświetleń

lukbok

2018-05-06, 06:31:38
Nowy użytkownik
PARTNER-MAR napisał(a):Ale skąd wiesz że jest coś źle?

Właśnie nie wiem. Może jest dobrze. Dlatego Was zapytałem o zdanie.
(jednak ma wątpliwości ponieważ dwa lata temu inna firma podłączała i osuszała rury w klimatyzacji w moim domu. Na tamtą chwilę podłączała jedną z trzech jednostek wewnętrznych. Osuszanie układu trwało bodajże 40 minut (temp. otoczenia wynosiła 30 stopni) i pamiętam jak po 15-20 minutach od rozpoczęcia co jakich czas na zaworze pompy pojawiała się para). Długość rur była ciut większa.
Tak jak już pisałem serwisówka LG wspomina o 30 minutach przy pompie 115l/h. Oni na pewno mieli wydajniejszą pompa ale czy 2 minuty starczyły?)

Chyba nie mieli autoryzacji LG, mieli natomiast uprawnienia FGAZ co przy tej robocie chyba powinno być wystarczające.

Kolego Daka: możesz napisać więcej o tych warunkach kiedy osuszanie może trwać nawet minutę.
Z tego co rozumiem to samo wytworzenie odpowiedniego ciśnienia nic nie gwarantuje ponieważ potrzeba troszkę czasu aby usunąć parę z rur. A czas potrzebny na to jest zależny od długości rur i wydajności pompy i aktualnego ciśnienia.

Dziękuję i pozdrawiam
Łukasz
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa