Dzięki za odpowiedzi. Zmierzyłem temperaturę na wylocie i przy minimalnym nadmuchu i minimalnej ustawionej temperaturze, na wylocie po jakimś czasie jest 11-12 stopni.
Co do żółtego kabelka to po podniesieniu pokrywy żadnego nie widzę, jest tylko taka zielona plastikowa "kostka" z otworami przytwierdzona do parownika, która może zawierać czujnik.
Może faktycznie chłodny wiatr na dworze spowodował, że klima pracowała z mniejszą wydajnością, pomimo faktu, że w mieszkaniu miałem 28 stopni w momencie jej włączania.
Zdziwiło mnie trochę zdanie
Barbie - myślę że jakby zalał elektronikę to działyby się poważniejsze rzeczy niż mała sprawność chłodzenia
Co do żółtego kabelka to po podniesieniu pokrywy żadnego nie widzę, jest tylko taka zielona plastikowa "kostka" z otworami przytwierdzona do parownika, która może zawierać czujnik.
Może faktycznie chłodny wiatr na dworze spowodował, że klima pracowała z mniejszą wydajnością, pomimo faktu, że w mieszkaniu miałem 28 stopni w momencie jej włączania.
Zdziwiło mnie trochę zdanie
Cytat:Jeżeli będzie znaczny ubytek czynnika to parownik w jed.wew będzie zamarzałDlaczego tak się będzie działo? Przecież im więcej czynnika chłodzącego tym lepsza sprawność w przenoszeniu ciepła i tym samym parownik osiąga niższe temperatury, a z tego zdania wynika coś odwrotnego. Mógłby to ktoś rozjaśnić?
Barbie - myślę że jakby zalał elektronikę to działyby się poważniejsze rzeczy niż mała sprawność chłodzenia
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY