Szczerze mówiąc - jeszcze nie zdążyłem ustalić tego na 100% - chociaż mam przekonanie graniczące z pewnością - klima stopniowo przestawała chłodzić od wyjazdu z serwisu (chociaż to pewnie przez kroki=niskie ciśnienie, o czym pisałem na początku), na koniec już pod samym domem poczułem smród w kabinie i z grilla poszedł dym. Po zgaszeniu silnika widziałem, że dym unosi się w okolicach koła pasowego kompresora, sam kompresor parzy - po ciemku w garażu podziemnym trudno było ocenić skąd dym wychodził dokładnie. Nie patrzyłem, czy coś jest nadtopione.
Nie stawiam na 100%, że się zatarł - na pewno stanął. Auto ledwo kręci, nie odpala, ma gigantyczny opór na pasku.
Też mi się nie wydaje, że mogło być aż tyle czynnika i nic się nie wydarzyło przez 2 lata - jak patrzę na książkę serwisową od kolegi, poprzedniego właściciela - gdy robiony był ostatni serwis...
Natomiast tak jak mówię - mechanik twierdzi, że 1200 czy 1500g czynnika było przed jego ingerencją. Teraz niby prawidłowe 800. Ale jakoś nic nie zwiastowało takiej rychłej awarii, do momentu, gdy do niego pojechałem - dlatego chcę się upewnić u Was, Panowie - fachowców, czy to nie są jakieś bajki z jego strony... może oleju nie wlał? może nie zrobił próżni? cała robota od wjazdu do wyjazdu trwała może 30 minut.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-05-25, 17:07:33 przez Rickson.)
Nie stawiam na 100%, że się zatarł - na pewno stanął. Auto ledwo kręci, nie odpala, ma gigantyczny opór na pasku.
Też mi się nie wydaje, że mogło być aż tyle czynnika i nic się nie wydarzyło przez 2 lata - jak patrzę na książkę serwisową od kolegi, poprzedniego właściciela - gdy robiony był ostatni serwis...
Natomiast tak jak mówię - mechanik twierdzi, że 1200 czy 1500g czynnika było przed jego ingerencją. Teraz niby prawidłowe 800. Ale jakoś nic nie zwiastowało takiej rychłej awarii, do momentu, gdy do niego pojechałem - dlatego chcę się upewnić u Was, Panowie - fachowców, czy to nie są jakieś bajki z jego strony... może oleju nie wlał? może nie zrobił próżni? cała robota od wjazdu do wyjazdu trwała może 30 minut.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY