Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zatarty kompresor po napełnianiu

17 Odpowiedzi, 15181 Wyświetleń

Rickson

2018-05-26, 12:07:20
Nowy użytkownik
Taka jest obecnie sytuacja - kompresor ani drgnie, ja wyłączonym silniku również. Koło stoi, sprzęgło jak widać się nie zerwało, kompresor stwarza opór. Typuje zatarcie, bo kiedyś w innym aucie miałem taki sam objaw.

Chodzi mi o to, że chyba niemożliwe jest zaaplikowanie 2x tyle czynnika ile wchodzi nominalnie - do 200 mililitrowej szklanki nie wlejesz 2-litrowej Coli, na chłopski rozum - i jeszcze jeżdżenie na tym od ostatniego serwisu w 2016 roku, a jeszcze 30 km temu, kongresie nawet nie był slyszalny i nic nie zwiastowalo awarii. To by oznaczało, że mechanik ma źle działającą wagę. Dlatego prostu fascynuje mnie ten rzekomy zbieg okoliczności.

W tej sytuacji chyba dobrze pojechać do innego serwisu, zlecic odessanie czynnika, jeżeli nie ma nieszczelnoosci , i upewnić się, czy jest go tyle ile trzeba. I uzyskać odpowiedź na pytanie - czy zmieszczenie 2x tyle czynnika ile trzeba w układzie, jest w ogóle możliwe, biorąc pod uwagę, że to było 2 lata temu, tego czynnika przy poprzednim serwisu musiało być chyba kurka wodna że 2 kilo...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-05-26, 12:12:28 przez Rickson.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa