Naprawiłem zmywarkę (wymiana zawiasów + sprężyn) bez instrukcji serwisowej, czy nauczyłem się czyścić układy chłodzenia w laptopie, to może się nauczę czyścić klimę...
Zwłaszcza, że znalazłem instrukcję serwisową do mojego modelu:
https://planetaklimata.com.ua/instr/Tosh...al_Eng.pdf
Domyślam się, że trzeba zacząć od:
1. odłączenia układu od zasilania
2. wykonaniu procedury: 11-1-1 Removing the Front Panel and Moving Panel (str. 94)
Czy zdemontowanie zewnętrznej obudowy zgodnie z instrukcją da już dostęp do tacy ociekowej i odpływu, czy jeszcze coś trzeba demontować?
Gdzie na diagramie na stronie 109 jest taca ociekowa? Jest wężyk (239), ale tacy ociekowej nie mogę znaleźć.
Z góry dzięki za pomoc.
Tak na marginesie - teoria z tym, że to zapach z tacy ociekowej i złe wypoziomowanie lub niezbyt drożny odpływ powodujące, że nie wszystko odpływa jak należy, wydaje mi się bardzo prawdopodobna, zwłaszcza, że dwie inne jednostki (w salonie i małym pokoju) nie mają takich problemów zapachowych. W salonie podczas self-clean pod jednostką czuć jedynie bardzo delikatny zapach ozonu. Natomiast te dwa pozostałe problematyczne klimatyzatory dają zapach taki jakby starych zapoconych skarpetek
Trudno to nazwać słowami, ale zapach mocno nieprzyjemny.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-06-03, 07:38:43 przez Królik.)
Zwłaszcza, że znalazłem instrukcję serwisową do mojego modelu:https://planetaklimata.com.ua/instr/Tosh...al_Eng.pdf
Domyślam się, że trzeba zacząć od:
1. odłączenia układu od zasilania
2. wykonaniu procedury: 11-1-1 Removing the Front Panel and Moving Panel (str. 94)
Czy zdemontowanie zewnętrznej obudowy zgodnie z instrukcją da już dostęp do tacy ociekowej i odpływu, czy jeszcze coś trzeba demontować?
Gdzie na diagramie na stronie 109 jest taca ociekowa? Jest wężyk (239), ale tacy ociekowej nie mogę znaleźć.
Z góry dzięki za pomoc.
Tak na marginesie - teoria z tym, że to zapach z tacy ociekowej i złe wypoziomowanie lub niezbyt drożny odpływ powodujące, że nie wszystko odpływa jak należy, wydaje mi się bardzo prawdopodobna, zwłaszcza, że dwie inne jednostki (w salonie i małym pokoju) nie mają takich problemów zapachowych. W salonie podczas self-clean pod jednostką czuć jedynie bardzo delikatny zapach ozonu. Natomiast te dwa pozostałe problematyczne klimatyzatory dają zapach taki jakby starych zapoconych skarpetek
Trudno to nazwać słowami, ale zapach mocno nieprzyjemny.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY