Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Szkolenie F-gazy

18 Odpowiedzi, 18057 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

awax

2018-06-19, 11:17:03
Top użytkownik
obser napisał(a):Ciekawe jak działa system zwrotu kasy jak się nie zda egzaminu. czytałem to w wielu ofertach. Ale w ostatniej dyskusji na forum wyszło, że w Polsce z uprawnieniami nie jest źle, jak uczestnik tematu stwierdził, że ma certyfikat niemiecki, a w klimatyzacji jest zielony. Podobnie rozmawiałem niedawno z człowiekiem biznesu z Włoch i on prawie nic nie wiedział o RODO. Z tego wychodzi, że tylko my zawsze musimy być bardziej święci od Papieża. Przypomina się mi zakaz R22, gdzie europalamentarzyści francuscy wywalczyli kilkuletnią karencję dla Francji,a u nas z dnia na dzień powstał zakaz stosowania tego najlepszego czynnika.
Niedawno coś pożyczałem konkurencji JDG, który jest certyfikowany i jak poruszyliśmy jeden temat, to mnie zmroziło i przyznałem racje ludzi oburzonych, że polecamy firmy posiadające F-Gazy. Gość ma "0" wiadomości na temat zasady działania klimatyzacji. Jak uzyskał certyfikat? Zagadka.
To nie jest zagadka jak uzyskał.Skoro ktoś zwraca kasę jeżeli nie zdasz egzaminu to po prostu sprzedaje certyfikat.Podobnie ze szkoleniami.Szkolenia nie sa obowiązkowe,ale jeżeli juz ktos się na nie decyduje i płaci określoną kasę to powinny byc prowadzone rzetelnie i zgodnie z harmonogramem zatwierdzonym przez udt.W kilka godzin to można jedynie podyktować odpowiedzi na pytania egzaminacyjne.Moim adaniem tak uzyskane certyfikaty powinny zostać unieważnione.Już raz taki przypadek mieliśmy w Szczecińskim SIMPIe ze świadectwami kwalifikacji.

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa