Cytat:Hej,
Mam sprzet na samochodzie i nie montuje po godzinach, Ty chcesz kupic sprzet na 1 klime :/
Po tym co piszesz: nie warto, chcesz oszczedzic poszukaj rodaka co robi w branzy i 7.5h.
Nie oplaca sie: nie montuj. Chcesz miec pomimo, wez sobote, overtidy.
Co zrobiles ze stara klima? I skad wezmiesz nowa? Tak z ciekawosci
Pozdrawiam
No niby się nie opłaca na jedną klimę, ale adaptuję piwnicę pod mieszkanie i tam za rok też będę montował klimę, po za tym w aucie muszę naprawić nieszczelność i nabić z czasem, więc sprzęt się zawsze przyda, leży jeść nie woła.
Szukałem też rodaka ze sprzętem który by mi to zrobił, ale mieszkam w nie dużej miejscowości (3000 miesz) i w okolicy też nie znalazłem. Norkom już nie dam zarobić, miałem starą klimatyzację , była już jak kupiłem dom, używałem przez 3 lata i przestała grzać. Więc wtedy nieświadomy, niedokształcony myślałem że się zużył czynnik i trzeba go wymienić. Wezwałem profesjonalną firmę, przyszedł łoś i nabił. Klima chodziła 2 tygodnie i znów przestała, a faktura na 2000NOK, przyszła. Łoś nie sprawdził szczelności, a jak wiemy czynnik się nie zużywa tylko spier...a w atmosferę... Dobrze o tym wiedział. To kto tu świadomie poszerza dziurę ozonową? Powinien mnie poinformować że klima ma na pewno nieszczelności i się nie opłaca naprawiać bo jest stara. Sam znalazłem dwie nieszczelności i cieknący olej z kompresora. Zdemontowałem ją i wywiozłem na wysypisko śmieci. Nową przywiozę z PL za dwa tygodnie.
I tak kupię sprzęt do próżni, mógłbym to podłączyć i na pałę zrobić próżnię przez 30 min , ale chcę to zrobić porządnie i dlatego Was proszę o pomoc.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY