Patryks83 napisał(a):Co do gwarancji masz rację. To jest moje ryzyko... Nie masz racji co do przewozu klimatyzatora przez granicę, dzwoniłem do Toll-a i pytałem. Elektrykę robiłem sam całą w domu łącznie z nową skrzynką a mam tylko papiery z PL, brałem elektryka Norweskiego do kontroli który sprawdził i wystawił papiery że jest wszystko ok z normą NEK400. Mam trzy komplety różnych kielicharek, gratowników itd, bo zarabiam między innymi rurki hamulcowe, typu lejek też... Kielichowanie miedzi nie jest dla mnie nowością. Do moich potrzeb wystarczy pompa 1 stopniowa 350zł, manometry z wężami 300zł, nowa klima jest już nabita czynnikiem. A auto mam stare więc spróbuje nabić propanem, albo argonemDzwoniles do Tolli, wartosc ponizej xx NOK na uzytek wlasny, nie stes.Żart! Mam kolesia mechanika co ma R134, ale padła mu pompa próżniowa.
Uwierz mi że przeanalizowałem wszystkie za i przeciw. Najtańsza klima jaką tu mogę kupić to w Megaflis, (nie licząc tej Zibro w Jula) Mitsubishi kirigamine hara 6.6 varmepumpe, 12000NOK, plus 5000NOK montaż bo tyle kasują. To wolę wydać w PL te 12000NOK na klimę 5KW plus sprzęt i zrobić to samemu, jestem dokładny w tym co robię... A jak spier*olę to nie będę miał do nikogo pretensji.
http://www.valuetool.pl/produkty/manomet...32-02.html
http://www.valuetool.pl/produkty/pompy-p...120sv.html
A ustawa o FGAZach to co innego, import urzadzen zawierajacych czynnik... norek zglebial temat bo mielismy ciagnac z PL: 9 do zyda 1 na czesci...
Jestes techniczny to juz cos, nie wspomniales o tym, ale to o co pytales to wiadomo ze nie kumasz bazy, stad taki dystans.
Sorry, lubie Panasonica jako wybor koszt/jakosc, nie wiem jak te serie i modele, ale *za moich czasow* Mitsu to inna liga.
Co do klasy narzedzi, ja nie uznaje najnizej linii oporu, kupujesz narzedzia wez takie co i nastepne 100 splitow ogarna... Dla majsterkowicza klucze do auta tez chinsczyzne polecasz co na pierwszej zapieczonej srubie poukrecasz?
Dalej nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z konsekwencji przy przypale, wiem jak wyglada praca norkow, jakie maja marze i wiem dlaczego chcesz robic sam.
Jaki koszt materialow miales na tej elektryce? Miales materialy z PL czy z Biltemy? Jak i tak jedziesz fura na wakacje to tez inne podejscie...
Powodzenia
NO
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Żart! Mam kolesia mechanika co ma R134, ale padła mu pompa próżniowa.