Gdzie można zrobić serwis klimy na śląsku? Chodzi mi głównie o manualne napełnienie a nie automat. Ucieszył bym się ze standardowego odessania/osuszenia + nowy gaz i troszkę właściwego oleju - bez dodawania UV.
Auto to citroen C5 ma 10 lat (serwis był wykonany tylko raz 8 lat temu).
Klima działa i chłodzi ładnie no ale dobrze by było się temu przyjrzeć zwłaszcza, że słychać "syczenie" podczas pracy (rozprężanie w parowniku). Dodatkowo dziwnie niskie jest ciśnienie HP podczas pracy (co prawda nie było upałów i wentylator ustawiony jest na prace ciągła przy włączonej klimie) ale wynosi miedzy 7 a 10 bar. Na wyłączonym w układzie jest około 6.5 bar (temp zew 23stC).
Sąsiad prowadzi duży serwis opon i ma "automat". Mógłbym u niego za darmo zrobić serwis no ale troszkę strach skorzystać z tej maszyny jak widzę na co dzień jakie wynalazki tam podpinają (z czego większość z dużymi nieszczelnościami). Takie trochę korzystanie z usług "Pani przy drodze"
Bedę wdzięczny również za wszelkie krytyczne uwagi co do mojego podejścia.
pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-07-06, 08:03:26 przez neket.)
Auto to citroen C5 ma 10 lat (serwis był wykonany tylko raz 8 lat temu).
Klima działa i chłodzi ładnie no ale dobrze by było się temu przyjrzeć zwłaszcza, że słychać "syczenie" podczas pracy (rozprężanie w parowniku). Dodatkowo dziwnie niskie jest ciśnienie HP podczas pracy (co prawda nie było upałów i wentylator ustawiony jest na prace ciągła przy włączonej klimie) ale wynosi miedzy 7 a 10 bar. Na wyłączonym w układzie jest około 6.5 bar (temp zew 23stC).
Sąsiad prowadzi duży serwis opon i ma "automat". Mógłbym u niego za darmo zrobić serwis no ale troszkę strach skorzystać z tej maszyny jak widzę na co dzień jakie wynalazki tam podpinają (z czego większość z dużymi nieszczelnościami). Takie trochę korzystanie z usług "Pani przy drodze"

Bedę wdzięczny również za wszelkie krytyczne uwagi co do mojego podejścia.
pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY