jack63 napisał(a):Skąd taki wniosek?A no stąd że go chyba zamroziło.
Wg mnie masz wilgoć w układzie.
jack63 napisał(a):Zeznajesz tak niezbornie, że nie wiadomo co, kiedy i jak było robione???Ok. 4lat temu miałem małą awarię silnika, która wiązała się z wyjęciem silnika, wtedy jeszcze klima działała. Mechanik zamiast odkręcić pompę i zostawić ja w komorze bez rozkręcania przewodów to odessał czynnik (przynajmniej tak mówił) i odkręcił przewody na pompie. Potem jak to wszystko zrobił to chciał ją nabić ale w automacie nie znalazł tego modelu więc nie nabijał, tylko zrobił próżnię. Ostatnio wpadły mi w ręce manometry i chciałem zobaczyc czy układ jest szczelny, więc nabijałem go azotem i znalazłem nieszczelność na osuszaczu, który wymieniłem na nowy, razem z uszczelkami.
Czyżby układ był 4 lata otwarty?
Jeżeli tak to szanse na jego osuszenie masz marne. O tym jak wyględa sprężarka w środku lepiej nie myśleć...
Od 4 lat szukałem osoby która mi nabije ten układ i niestety dopiero teraz się udało, ale co z tego jak klima dalej nie działa...
radekklimat napisał(a):Czy do napelniania czynnikiem uzyto wagi bo to tak wyglada jakby uklad był przepełniony?Tak, ale ile czynnika i jakiego to wie tylko gość który to napełniał a aktualnie jest na urlopie...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY