Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Raz ciepłe raz mocno zimne - Mondeo Mk4 2008 2.0 HE

1 Odpowiedzi, 1680 Wyświetleń

marekpb

2018-08-02, 08:03:26
Nowy użytkownik
Cześć
Mam do Was pytanie co może być przyczyną dziwnego działania klimatyzacji tzn. przez 15 min działa normalnie chłodzi koło 5-6 stopni a później zaczyna przerywać i wcale nie chłodzić. Rurka powrotna do sprężarki jest ciepła, sprężarka cały czas działa (zmiennej wydajności). Na manometrach w chwili gdy sprężarka działa a nie chłodzi pokazują HP 10-11 bar a LP 4 bary. Co może być przyczyną ?
Chłodnica czyszczona, czynnik dobity we wrześniu zeszłego roku, próżnia wtedy robiona około 20 min, filtr kabinowy zmieniony, parownik wyczyszczony środkiem chemicznym to samo z rurką skroplin. Nie wiem co jeszcze mogę dodać do tematu. Gdy klimatyzacja działa poprawnie to na HP jest około 17-18bar, akurat nie wiem ile wtedy jest na niskim LP.

Ostatni gość od klimatyzacji powiedział, że przecież wszystko działa i on nie wie co jest nie tak. Jak go docisnąłem i zrobiłem to że przestało działać to się zdziwił i powiedział, że pewnie sprężarka i jej zawór regulacyjny (sterujący wydajnością).
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa