Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Spadek wydajności nowej klimatyzacji (czynnik R32). Prośba o sugestie

118 Odpowiedzi, 87381 Wyświetleń

Marcin79

2018-09-15, 18:07:59
Nowy użytkownik
byniom napisał(a):Po za tym dziwią mnie takie tematy , najpierw szuka się firmy najtańszej a potem z problemem ucieka się na forum .

Gdzie mowa o tym mowa że szukałem najtańszej firmy?
Czy wobec tego 2500netto za podstawową instalację 4mb bez doprowadzenia zasilania i skroplinami grawitacyjnymi to w tej branży standardowa cena???
Tych których wybrałem wydali mi się na początku kompetentni, słowni i przede wszystkim chętni do pracy bardziej niż inni. Mówimy tu cały czas praktycznie o standardowej instalacji nawet bez konieczności uzupełniania dlatego nie zakładałem że muszę wykonać jakieś super poszukiwania czy samemu zagłębiać się w proces instalacji....

byniom napisał(a):Na forum przez klawiaturę wszystkiego się nie sprawdzi. Dzwoń do firmy która to montowała i jeżeli ona sprzedała ci tą klimę to mają ją naprawić.

Tak tylko po ostatnim doświadczeniu boję się że to już może być zabawa w kotka i myszkę, a może coś nawet zostanie trwale uszkodzone i kim i komu to udowodnię? Jak powiem coś o temperaturze przegrzania to mnie zapewne wyśmieją. Mogę założyć że forumowicze to instalatorzy bardziej dociekliwi i z większą wiedzą, ale po moich sumarycznych doświadczeniach rynek taki nie jest. Mogę dzwonić do innej firmy (o ile kolejna będzie uczciwa i kompetentna co nie wiem jak zweryfikować - dawniej z ręką na sercu mówiłem że się nie znam i proszę o pomoc..) ale ktoś problem nieszczelności powinien rozwiązać i wg mnie powinna to być pierwotna firma ale boję się że coś zostanie uszkodzone.

Dlatego chciałem się teraz bardziej czuć pewnie zadając te dodatkowe pytania, w szczególności te z ostatniego postu.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa