DBKlima napisał(a):Sieroto boska jak cytujesz kogoś wypowiedz to naucz się ciąć wiadomości prawidłowo, to nie jest moja wypowiedz a Ty ją tak zmodyfikowałeś że zmieniła właściciela .
Co was w tej szkole teraz uczą ? ... a może uczą tylko nie łykasz wiedzy prawidłowo
Skończyłeś już samomasturbację nic nie wnoszącym do dyskusji postem, czy dopiero zaczynasz? Wyolbrzymiasz jakiś nieznaczący szczegół wypowiedzi podkreślając swój ogromy zasób różnorodnych umiejętności, sypiąc do mnie głupim tekstem ad personam to otrzymujesz na równie głupim poziomie odpowiedź. Jak Ci to tak przeszkadza błędne oznaczenie to je zedytuje, bo pewnie naruszyłem twoje czcigodne "dane osobowe"
Ja nie jestem od poprawiania ich cms'a forum, który co chwile sypie jakimiś błędami. Zaznaczałem jego wypowiedź a otagowało Twoją. Nie będę sprawdzał każdego kodu, który powinien działać automatycznie. Koniec offtopicu.
Cytat:Wg instalatora nie było nieszczelności, ale sam potwierdzał że klima słabo chłodzi więc potrzeba dobić.
Przed całym procesem ręką sprawdzał temperaturą śrubunku cienkiej rurki przy skraplaczu i twierdził że jest zbyt ciepły.
No taka sytuacja nie powinna mieć miejsca w przypadku poprawnie wykonanej instalacji, że po 2 miesiącach gościu jednak stwierdza że zainstalowana przez nich klima jednak "słabo chłodzi". Z 4mb rurociągu to powinno śmigać prawidłowo bez jakiegokolwiek dobijania.
Musisz zrobić to co napisał obser. Ściągnięcie i zważenie czynnika + próba azotowa dla potwierdzenia szczelności układu. No ale sądząc po twoich opisach o podejściu do montażu i diagnozy przez tych gości to może być ciężko. Chociaż próżnie robili? tak pytam z ciekawości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY