rg napisał(a):[...]Nikt tu nie każe ci sprawdzać kodu źródłowego czy CMSa ale zwykła przyzwoitość nagazuje sprawdzić tekst przed wysłaniem tak by wszyscy wiedzieli do kogo i o czym piszesz.
Ja nie jestem od poprawiania ich cms'a forum, który co chwile sypie jakimiś błędami. Zaznaczałem jego wypowiedź a otagowało Twoją. Nie będę sprawdzał każdego kodu, który powinien działać automatycznie. Koniec offtopicu.
rg napisał(a):No taka sytuacja nie powinna mieć miejsca w przypadku poprawnie wykonanej instalacji, że po 2 miesiącach gościu jednak stwierdza że zainstalowana przez nich klima jednak "słabo chłodzi". Z 4mb rurociągu to powinno śmigać prawidłowo bez jakiegokolwiek dobijania.Ściągnięcie czynnika może być potwierdzeniem na jego niedobór w instalacji ale nie posiadając wiedzy ile faktycznie go było przy uruchomieniu taka czynność jest tylko dla montera potwierdzeniem że go brakuje i nadal jest w kropce ponieważ w celu zweryfikowania szczelności musi azotować układ.
Musisz zrobić to co napisał obser. Ściągnięcie i zważenie czynnika + próba azotowa dla potwierdzenia szczelności układu. [...]
... w może być też tak że wystarczy raz uzupełnić o odrobinę gazu i temat niedoboru gazu się nie powtórzy.
Po 2 miesiącach może stać się wszystko... choć by może się poluzować śrubunek, popuści na wentylu może być nawet mikro nieszczelność na chłodnicy agregatu czy parowniku i dopiero przy dużym ciśnieniu się ujawni.
Nikt nie azotuje chinola na 40bar bo strach czy to dziadostwo wytrzyma .
Co do ilości gazu w urządzeniach to też do tego należy podchodzić sceptycznie Chińczycy produkują dla innych producentów i ta sama maszyna pod innymi markami w różnych kartach DTR ma raz gazu na 3mb, a w innym na 5mb .
jurny_drwal napisał(a):Co ciężko? Męcz partaczy, jeżeli wymiękają niech sami szukają pomocy.Miał przed sezonem stałe źródło dochodu :lol: :lol: :lol:
[...]Niedawno naprawiałem po jakimś partaczu coś takiego, czynnik uciekał całą zimę, a ten zawsze dobijał przed sezonem.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY