Cytat:Nikt tu nie każe ci sprawdzać kodu źródłowego czy CMSa ale zwykła przyzwoitość nagazuje sprawdzić tekst przed wysłaniem tak by wszyscy wiedzieli do kogo i o czym piszesz
Tak jest, brakło mi przyzwoitości sprawdzenia bbcodu, który powinien działać automatycznie w cmsie strony a jest zbugowany. Moja wina bo nie sprawdziłem. koniec tematu.
Cytat:Ściągnięcie czynnika może być potwierdzeniem na jego niedobór w instalacji ale nie posiadając wiedzy ile faktycznie go było przy uruchomieniu taka czynność jest tylko dla montera potwierdzeniem że go brakuje i nadal jest w kropce ponieważ w celu zweryfikowania szczelności musi azotować układ.
... w może być też tak że wystarczy raz uzupełnić o odrobinę gazu i temat niedoboru gazu się nie powtórzy
Serio? Weryfikacja szczelności to miała być przed otworzeniem zaworów z czynnikiem, a nie teraz po raz kolejny mają sprawdzać niedobór gazu tym bardziej że właściciel twierdzi że przez pierwsze 2 miesiące klima pracowała wydajniej miło teoretycznego niedoboru pewnej objętości czynnika idąc twoim tokiem rozumowania.
Cytat:Po 2 miesiącach może stać się wszystko... choć by może się poluzować śrubunek, popuści na wentylu może być nawet mikro nieszczelność na chłodnicy agregatu czy parowniku i dopiero przy dużym ciśnieniu się ujawni.
Serio 2? Ile razy poluzował Ci się śrubunek dokręcony z odpowiednim momentem? Pęknięty śrubunek w wyniku naprężeń teoretycznie może powstać, no ale oni byli na miejscu i "sprawdzali" detektorem więc jak nie natrafili nawet wizualnie na taki kwiatek to detektor w strefie zaworów od razu by to pokazał(podobnie jak zaworek). Bo nie powiesz że taki zjazd wydajności po 2 miechach to mały wyciek. Oczywiście mówię o dokładnym sprawdzaniu, a nie pomachaniu detektorem w około jednostki jak ksiądz kropidłem na mszy.
Cytat:Nikt nie azotuje chinola na 40bar bo strach czy to dziadostwo wytrzyma
Serio 3? Ja osobiście każdą ładuję na 40 jeżeli info na tabliczce mi na to pozwala. Mitsu nawet z najniższej półki to spokojnie przyjmuje, nie mówiąc już o jakichś mideach czy chigo. No ale cóż, każdy ma swoje podejście, ja wolę chwilę dłużej na montaż poświęcić niż później mieć motywy jak Ci kolesie że 150 telefonów
z pretensjami że klima źle chłodzi.
Poza tym jaki jest sens nie robienia tego w obawie że "coś puści", a później jechanie do awarii bo jednak coś puściło powyżej 30 bar ? Jak j*bnie, to j*ebnie na azocie, wtedy reklamacja do dystrybutora i wymiana sprzętu wszytko załatwiane na bieżąco. Do maksymalnego dopuszczalnego ciśnienia nic nie ma prawa się dziać.
Cytat:Co do ilości gazu w urządzeniach to też do tego należy podchodzić sceptycznie Chińczycy produkują dla innych producentów i ta sama maszyna pod innymi markami w różnych kartach DTR ma raz gazu na 3mb, a w innym na 5mb
Z tymi mitsu osobiście nie miałem żadnych problemów, takie kwiatki jak nieszczelności nowych jednostek czy niedobory albo "przelanie" czynnika to już totalne chinole itp.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY