obser napisał(a):Już współczuję tym ludziom co przyjadą na reklamację. Założyciel postu zrobi im szkolenie jakiego nie powstydził się żaden ośrodek mający akredytację do F-Gazów. Osobiście nie chciałbym tam jechać.
Wisienka na torcie do ogólnie opisywanych relacji na linii klient-firma.
Poza wyborem urządzenia na temat samej instalacji nie wiedziałem nic albo prawie nic.
Sami Państwo pytacie o szczegóły czy butla była zaworem do góry czy do dołu - odpowiadam. Pytacie o model urządzenia bo wg Was ciśnienie jest nawet za duże, podaję kartę producenta. Brak odpowiedzi chociażby na pierwsze.
Z jednej strony usługodawcy narzekają na klientów a z drugiej, ile na rynku jest fachowych firm? Koło się zamyka a spirala się nakręca.
Ja sam nie zakładałem że taka instalacja to jakiś rocket science nie robiłem ogromnych przygotowań albo rozeznania tematu i po prostu wybrałem 1 z 4ech firm i podkreślam nie kierowałem się ceną.
Patrząc na taki post rozumiem dlaczego instalatorzy do 30m2 zalecają 3,5kW. Jak coś się z $!$ to połowicznie naprawią na ile potrafią i działa, działa. Pewnie mało kto patrzy na efektywność urządzenia czy tez moc minimalną do jakiego może zejść urządzenie. Sytuacja podobna jak w kotłach węglowych, im mocniejsze to lepsze.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY