DBKlima napisał(a):rg napisał(a):Serio? Weryfikacja szczelności to miała być przed otworzeniem zaworów z czynnikiem, a nie teraz po raz kolejny mają sprawdzać niedobór gazu tym bardziej że właściciel twierdzi że przez pierwsze 2 miesiące klima pracowała wydajniej miło teoretycznego niedoboru pewnej objętości czynnika idąc twoim tokiem rozumowania.Po pierwsze znasz relację tylko z jednej strony tj. klienta a jemu się wydaje.
Serwis dodał odrobinę i jest dobrze teraz też mu się zdaje albo opisuje swoje wrażenia .
Czasami zdarzają się klienci którzy wszystko wiedzą. Znamy relację z jednej strony a więc półprawdę.
Na Państwa prośbę podałem temperaturę nawiewu z dodatkową informację kiedy dopiero widziałem /czułem na wymienniku na dotyk skropliny.
Jednocześnie informowałem że przy najniższej nastawie chłód jest ledwo wyczuwalny (ręką przy nawiewie). Wcześniej stojąc na 3-4m od niego czułem chłód.
Z uzyskanych odpowiedzi zrozumiałem że jednak coś jest nie tak i najprawdopodobniej jest to nieszczelność.
Ponadto informowałem że po wykonanym serwisie z obu jednostek a w szczególności z wewnętrznej dobiegały świsty i szumy, znacznie głośniejsze niż sam wiatrak czego nigdy wcześniej nie było, sytuacja wręcz anomalna.
Czy jednak to wszystko mi się zdaje?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY