Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Założenie działalności, szkolenia, pierwsze kroki. Jak, co, gdzie ?

17 Odpowiedzi, 13012 Wyświetleń

Daka

2018-10-19, 18:01:31
Nowy użytkownik
Dynacord napisał(a):Witam wszystkich.
Jestem nowy na tym forum więc proszę trochę o wyrozumiałość.
Jestem na etapie planowania założenia własnej działalności mającej na początku cel zakładanie klimatyzacji typu split, kasetonowej następnie kanałowej. Na początku chcę do końca roku 2018 zdobyć uprawnienia f-gazowe. W następnym złożyć wniosek o dofinansowanie i założyć jednoosobową działalność. Pojęcie jakiekolwiek mam a to przez firmy które nadzorowałem podczas montażu i serwisowania. Jestem samoukiem wszelkich dziedzin mechaniki, elektryki ( posiadam uprawnienia dwóch grup eksploatację i dozór )z wykształcenia elektronik oraz budowlaniec. Podstawową zasadę działania klimatyzacji znam aczkolwiek braków też mam sporo i chcę się z tym zapoznać. Proszę o podanie uczciwych firm szkoleniowych bym uczciwie się nauczył i zdał egzamin. Jakieś materiały do egzaminów ? Jak/ z kim zacząć współpracę w kupnie urządzeń ? Czy za kwotę dofinansowania 17 tysięcy złotych jestem w stanie kupić narzędzia do pracy na start ?( swoje oszczędności chcę przeznaczyć na auto oraz reklamę). W swojej styczności z kilkoma instalatorami miałem różne doświadczenia i złe i dobre. Lubię estetyczną dobrze zrobioną robotę i tym chcę zdobyć klienta.
ps. Proszę pisać spostrzeżenia te złe i dobre, podpowiedzi mile widziane.

Cześć,

Jestem w podobnej sytuacji, w przyszłym tygodniu zakładam działalność firmy jedno osobowej i podpisuję umowę grandową, w moim przypadku to 27tyś złotych, program w którym biorę udział to "dobry czas na biznes" w woj. małopolskim. W odróżnieniu od Ciebie, jestem posiadaczem uprawnień F-gazowych, jako serwisant pracuję od 12lat w tym 7 lat w serwisie fabrycznym. Jeśli masz jakieś pytania, to postaram Ci się pomóc, mogę też informować o moich postępach w kwestiach administracyjnych...

Daka
Nie ruszaj g****a jak nie śmierdzi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-10-19, 18:03:11 przez Daka.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa