Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Spadek wydajności nowej klimatyzacji (czynnik R32). Prośba o sugestie

118 Odpowiedzi, 87418 Wyświetleń

Marcin79

2018-10-27, 18:48:01
Nowy użytkownik
@ Cpt.Ryan - Jednocześnie sama naprawa ma się wiązać z nie uszkodzeniem sprzętu i wykonaniem jej zgodnie z obowiązującymi normami i wymaganiami. Co mi np. "z naprawionej" klimy w której będzie powietrze i która będzie chodzić na pół gwizdka bo panowie wpadną na nowe magiczne rozwiązanie albo coś uszkodzą. Będę wzywać ekspertyzę z Mitsubishi aby to udowodnić? Jak trzeba będzie to i to zrobię bo już jestem mocno podirytowany. Kwestia aby zamknąć temat przed latem bo na dogrzewanie powoli już nie liczę.

Wezwanie jest odebrane, ale jak znam życie właściciel powie że wcześniej przecież chcieli naprawić - czyli zabrać j.z. aby napełnić ja w domu i później na nowo wykonać próbę puszczonym (może ponownie tylko częściowo) gazem w obieg.... i tak do następnego spotkania/pomysłu.

W skrócie - rozumiem że posiadanie certyfikatu zobowiązuje do przestrzegania określonych zasad i norm, w tym posiadaniu stacji i tego mogę się trzymać. Samego zwrotu zapewne nikt sam z siebie nie dokona więc sprawę będę musiał pokierować dalej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-10-27, 19:04:59 przez Marcin79.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa