DBKlima napisał(a):Jack63 ja piszę o otwartym źródle ognia vs gaz a nie o stężeniu. BTW dla tego gazu nie ma takiego stężenia w powietrzu by mógł zaistnieć samozapłon ... ale jeśli się mylę to mnie popraw.Mylisz się i chyba w ogóle nie rozumiesz tematu palności, wybuchowości itp substancji, a nie gazów,bo te ostanie, to się ma po grochówce... Wypadało by na forum branżowym posługiwać się fachowym słownictwem, a nie językiem wulkanizatorów z maszyną do klimatyzacji samochodowej.
Poczytaj coś na temat substancji niebezpiecznych pożarowo.
Np. temperatura samozapłonu, oczywiście gdy jest on w ogóle możliwy ze względu na stężenie, to 648 oC. Istotna jest też energia potrzebna do zapłonu. Wszystkie te dane są dostępne w internecie. Wystarczy chcieć się dowiedzieć...
DBKlima napisał(a):Jakie "dziwaczne podejście" ???Zdecydowana większość ludzi z branży wykonuje szczelne instalacje. Z resztą czasy "dobijania" już minęły z powodu cen czynników (nie gazów!) chłodniczych. Jednak nie wszystko od nas zależy. Czyżbyś nie robił nigdy odzysku do wymiany jakiegoś uszkodzonego elementu instalacji chłodniczej ? Choćby zaworu rozprężnego na gwarancji?![]()
My robimy szczelne instalacje chłodnicze więc nie ma potrzeby ponownego użycia pompy po montażu .
Jeżeli nie robiłeś takich rzeczy to czym się zajmujesz? Czystym handlem? Naprawy zlecasz komuś innemu?
Nawet jak tak robisz, to nie prezentuj egoistycznej postawy typu " mnie to nie dotyczy, niech męczą się inni".
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY