Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Przenośna klimatyzacja.

17 Odpowiedzi, 8775 Wyświetleń

Kordian

2019-05-07, 01:14:55
Gość
Witam. W tym roku muszę wręcz mieć klimatyzacje, ale nie mogę sobie raczej pozwolić na stacjonarną, bo nie ma opcji w bloku co mieszkam. Zostaje mi przenośna klimatyzacja, a że ja osobiście się zgubiłem w tym wszystkim, bo po opiniach na ten temat ciężko coś konkretnego wywnioskować.

Dlatego mam pytanie. Czy klimatyzacja tego typu, co można wystawić rurę za okno, a okno powiedzmy uszczelnione jakimś rękawem, działa klimatyzacja jak powinna czy nie działa? Wiem, że głupie pytanie, ale inaczej ciężko zapytać, bo jedni powiedzą działa jak powinno działać, a inni że kompletnie nie działa i teraz nie wiem, czy dlatego iż tym co nie działa, używają klimatyzatora o mniejszej wydajności, niż zalecany do danej powierzchni, czy może wadliwe sztuki, albo brak czynnika chłodzącego, bo rozbieżność w opiniach jest gigantyczna.

Jeśli działa.

W przypadku 8m2, budynek ma brak elewacji, w pokoju są dwa monitory, które wyraźnie z tyłu są gorące, telewizor również ta sama sytuacja, no i komputer, ale to jest monstrum i przy obciążeniu, jest niemal jak mały grzejnik. W najgorsze dni w zeszłe lato miałem nawet 33-35c, średnio przez większość lata około 30c, przy tych temperaturach nie da się funkcjonować, nawet spać. Czy starczy na takie warunki moc klimatyzatora 2.4kW?

W przypadku pokoju 20m2, w lato było średnio 28c w najgorsze lekko ponad 30c, jedyne urządzenie które się gorzeje, to telewizor. Czy w tym przypadku starczy 2.4kW czy lepiej 3kW?

Jak chodzi o słońce, to akurat jestem jakby odizolowany, jedynie promienie się odbijają od żaluzji z przeciwka.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa