Whisky napisał(a):Podłączając 12v pod PWM możesz uszkodzić zawór.
Tak jestem świadom, ale robiłem to na bardzo krótko.
Whisky napisał(a):Ciśnienie 5bar pokazuje komputer czy sprawdzasz go innym sposobem?
Odczyt z bloków pomiarowych Vaga no i na zegarze maszyny do klimy też było 5 Bar na LP więc chyba raczej tak jest.
Whisky napisał(a):Ustaw sygnałem PWM na sprężarce na 100% i podaj ciśnienie LP.
Obawiam się, że to już nic nie zmieni. Dokopałem się do informacji, że w przypadku mojego auta podłącznie zaworu pod 12V pozwala na natychmiastowe wytworzenie ciśnień i start wentylatora chłodnicy w aucie (który też mam nowy, autotest klimy go załącza na chwilę).
Jak się uda to od ojca wezmę w weekend generator, do wysterowania zaworu. Ale tak czy owak jestem już wstępnie umówiony na przyszły tydzień z firmą która specjalizuje się w regeneracji kompresorów, 6 miesięcy gwarancji na piśmie, montaż również u nich oryginał DENSO. Więc jak nie zadziała to nie zostanę z drugim niesprawnym kompresorem
Nowy kompresor odpuszczam, ponieważ najtańszy zamiennik w Intercarsie 850zł (nia mam zniżek jestem osoba prywatną ) + do jakichkolwiek reklamacji w przypadku tego modelu sprężarki trzeba mieć rachunek z płukania układu (tak doczytałem w ofercie kilku firm sprzedających je) czego znowu nie mam komu zlecić, ceny tej usługi są z kosmosu a układ mam czysty bez opiłków i brudnego oleju. Ta cenna ale bardzo droga lekcja nauczyła mnie, po pierwsze, jak jest zbudowana i działa klimatyzacja w samochodzie
Po drugie nie kupuje się auta od handlarza z niesprawną klimatyzacją bo to może sporo kosztować
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY