Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja Fabia MK1 2006r nie startuje

15 Odpowiedzi, 8138 Wyświetleń

Marcin84

2019-05-30, 07:33:34
Nowy użytkownik
Whisky napisał(a):Podłączając 12v pod PWM możesz uszkodzić zawór.

Tak jestem świadom, ale robiłem to na bardzo krótko.

Whisky napisał(a):Ciśnienie 5bar pokazuje komputer czy sprawdzasz go innym sposobem?

Odczyt z bloków pomiarowych Vaga no i na zegarze maszyny do klimy też było 5 Bar na LP więc chyba raczej tak jest.

Whisky napisał(a):Ustaw sygnałem PWM na sprężarce na 100% i podaj ciśnienie LP.

Obawiam się, że to już nic nie zmieni. Dokopałem się do informacji, że w przypadku mojego auta podłącznie zaworu pod 12V pozwala na natychmiastowe wytworzenie ciśnień i start wentylatora chłodnicy w aucie (który też mam nowy, autotest klimy go załącza na chwilę).

Jak się uda to od ojca wezmę w weekend generator, do wysterowania zaworu. Ale tak czy owak jestem już wstępnie umówiony na przyszły tydzień z firmą która specjalizuje się w regeneracji kompresorów, 6 miesięcy gwarancji na piśmie, montaż również u nich oryginał DENSO. Więc jak nie zadziała to nie zostanę z drugim niesprawnym kompresorem Smile Nowy kompresor odpuszczam, ponieważ najtańszy zamiennik w Intercarsie 850zł (nia mam zniżek jestem osoba prywatną ) + do jakichkolwiek reklamacji w przypadku tego modelu sprężarki trzeba mieć rachunek z płukania układu (tak doczytałem w ofercie kilku firm sprzedających je) czego znowu nie mam komu zlecić, ceny tej usługi są z kosmosu a układ mam czysty bez opiłków i brudnego oleju.

Ta cenna ale bardzo droga lekcja nauczyła mnie, po pierwsze, jak jest zbudowana i działa klimatyzacja w samochodzie Smile Po drugie nie kupuje się auta od handlarza z niesprawną klimatyzacją bo to może sporo kosztować Tongue
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa