Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dokumenty do wglądu od instalatora

12 Odpowiedzi, 6090 Wyświetleń

jurny_drwal

2019-07-07, 08:46:48
Użytkownik
DBKlima napisał(a):
jurny_drwal napisał(a):
radekklimat napisał(a):Autoryzacja Gree, uprawnienia f-gaz, elektryczne

Elektryczne do niczego nie są potrzebne u takiego klienta.
Mylisz się ... uprawnienia są potrzebne przy każdym montażu nawet jak masz gotową wtyczkę do gniazdka .

Co i kto może wyegzekwować jeżeli popełnię montaż bez SEPa? Tym bardziej, że te uprawnienia są jednymi z najgłupszych. Nie wiem jak teraz bo jeszcze mam ale swojego czasu były do kupienia bez pokazania twarzy. Na egzaminie miałem pytania w stylu ile szczebli musi mieć drabina elektryczna.

U mnie nic się nie zmieniło po uzyskaniu uprawnień (oprócz sporządzania bzdurnych papierów), a też ktoś mógł ze mnie zrezygnować ze względu na brak magicznych numerów...

Z tego samego powodu prawo jest tak skomplikowane. Ci którzy się nim zajmują mają argument zarabiania niesamowitych pieniędzy.

Tak samo jak w dzisiejszych czasach wykształcenie wyższe nie świadczy o posiadaniu oleju w głowie. Kiedyś inżynier brzmiał dumnie, teraz to jest kolejny papier który może posiadać osobna w ogóle bez zmysłu technicznego.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa