DBKlima napisał(a):jurny_drwal napisał(a):Mylisz się ... uprawnienia są potrzebne przy każdym montażu nawet jak masz gotową wtyczkę do gniazdka .radekklimat napisał(a):Autoryzacja Gree, uprawnienia f-gaz, elektryczne
Elektryczne do niczego nie są potrzebne u takiego klienta.
Co i kto może wyegzekwować jeżeli popełnię montaż bez SEPa? Tym bardziej, że te uprawnienia są jednymi z najgłupszych. Nie wiem jak teraz bo jeszcze mam ale swojego czasu były do kupienia bez pokazania twarzy. Na egzaminie miałem pytania w stylu ile szczebli musi mieć drabina elektryczna.
U mnie nic się nie zmieniło po uzyskaniu uprawnień (oprócz sporządzania bzdurnych papierów), a też ktoś mógł ze mnie zrezygnować ze względu na brak magicznych numerów...
Z tego samego powodu prawo jest tak skomplikowane. Ci którzy się nim zajmują mają argument zarabiania niesamowitych pieniędzy.
Tak samo jak w dzisiejszych czasach wykształcenie wyższe nie świadczy o posiadaniu oleju w głowie. Kiedyś inżynier brzmiał dumnie, teraz to jest kolejny papier który może posiadać osobna w ogóle bez zmysłu technicznego.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY