Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Układ elektryczny agregatu chłodniczego

2 Odpowiedzi, 3923 Wyświetleń

enwuem

2019-08-02, 13:57:28
Nowy użytkownik
Dzień dobry,
Nigdy nie miałem do czynienia ze sprężarkowymi układami chłodniczymi, dlatego mam trzy pytania:

1. Z wiedzy teoretycznej i dla zrozumienia: Jak odbywa się sterowanie, jakie są w podstawowym schemacie elementy elektryczne wykorzystywane w układach zasilania i regulacji takich układów (czujniki,styczniki?)? Będę miał do czynienia z małym agregatem chłodniczym który będzie miał za zadanie schłodzić do 10 stopni komorę ok. 3,5 m3.

2. W komorze będzie sterownik PLC, czy wystarczy żebym pozostawił firmie zakładającej agregat z osprzętem jedno wyjście analogowe które będzie odpowiedzialne za zadawanie temperatury dla układu chłodzenia?

3. Wymiennik ciepła będzie docelowo zamontowany w środku komory, maksymalna temperatura w środku to 60 stopni, czy będzie miało to wpływ na pracę agregatu chłodzącego (myślałem o zwiększeniu temperatury czynnika i wzroście ciśnienia) ?

Serdecznie dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa