Hm, rozważałem, z założenia ma to by ogrzewanie + klimatyzacja. Więc imho split lepiej wymiesza powietrze niż kanałówka - ale może nie mam racji. Ukrycie kanałówki pod sufitem na korytarzu nad schodami również proste nie jest ponieważ jest tam załamanie połaci dachowych, niewielkie okno dachowe do doświetlenia klatki schodowej, pakowanie tam kanałówki nie jest najlepszym pomysłem tak myślę. Poza tym jestem zrażony 'specjalistami' którzy montowali mi wentylację i rozprowadzenie gorącego powietrza z kominka.
Uważam że do ogrzewania ciepłe powietrze powinno być doprowadzane maksymalnie nisko w pomieszczeniu natomiast do chodzenia wręcz przeciwnie - wiem split wisi od sufitem ale można kierować nawiewem dużo lepiej niż z kanałówki.
Przetrzepałem całe forum, twój temat również nie jestem przekonany do kanałówki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-01-02, 22:48:06 przez adam127777.)
Uważam że do ogrzewania ciepłe powietrze powinno być doprowadzane maksymalnie nisko w pomieszczeniu natomiast do chodzenia wręcz przeciwnie - wiem split wisi od sufitem ale można kierować nawiewem dużo lepiej niż z kanałówki.
Przetrzepałem całe forum, twój temat również nie jestem przekonany do kanałówki.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY